Ambient Roots Minifestival

Henie Onstad Kunstsenter inviterer til Ambient Roots Minifestival.

16. juni kl 13.45

Folk, nord-indisk klassisk og impro møter ambient elektronika og «spoken word» i en globalt orientert smeltedigel av strenger, stemmer og maskiner.

KJØP BILLETTER HER

En underskog av artister forankret i folk, tradisjonsmusikk og improvisasjon står bak den mest nyskapende musikken her til lands for tiden. Ofte i møte med teknologibaserte og urbane musikkformer. Denne søndagsettermiddagen bringer vi sammen noen av Norges beste og mest aktuelle artister i dette feltet og inviterer til en dag i musikkens tegn.

Line-up:
Geir Sundstøl
Harpreet Bansal
Bendik Baksaas Seine Sviv med Helga Myhr og Fredrik Høyer

Strengemester og nybakt Spellemann-vinner Geir Sundstøls forvandling til et mer eksperimentelt ambientorientert uttrykk har vært særdeles vellykket og overbevisende. Resultatet er tre oppsiktsvekkende soloalbum som kan minne om både Ry Cooders «Paris, Texas»-soundtrack og Brian Enos klassiske ambientalbum fra 1970-tallet. Sundstøl har her med seg sin faste våpendrager Erland Dahlen på trommer og perkusjon.

Bendik Baksaas er en av våre travleste musikere og produsenter for tiden og har fått mye ros for ferske utgivelser sammen med poet og scenekunstner Fredrik Høyer. Baksaas kommer til Henie Onstad med prosjektet Seine Sviv, der han sammen med Høyer og kveder- og hardingfelespiller Helga Myhr skaper en særegen og vakker blanding av norsk folkemusikk, ambient elektronika og «spoken word».

Med sitt fiolinspill har Harpreet Bansal henført publikum i en rekke prosjekter. Bansal tar utgangspunkt i nord-indisk klassisk musikk og improvisasjon. Dette kan høres på fjorårets solodebut «Samaya», som hun ble Spellemann-nominert for, og på Henie Onstad, der Bansal har med seg Andreas Bratlie på tablas.

Billetter 200,- inkluderer inngang til utstillingene.
Gratis adgang under 18 år og for medlemmer av HOK-klubben.