BOKLANSERING OG SAMTALE MED DAG ERIK ELGIN

Søndag 8. desember kl 12

Gratis inngang. Samtalen foregår i auditoriet

Henie Onstad Kunstsenter har i samarbeid med OSL Contemporary, gleden av å invitere til samtale og boklansering av Mirror Falling from the Wall. Direktør og redaktør for boken, Tone Hansen, Mari Lending, Øystein Ustvedt og Dag Erik Elgin møtes for å diskutere forholdet mellom kunstneren og museet i vår samtid.

Mirror Falling from the Wall ble nylig utgitt på det tyske forlaget SNOECK og inneholder essays av Uwe Fleckner, professor i kunsthistorie ved universitetet i Hamburg / direktør for Warburg-Haus Hamburg og Øystein Ustvedt, kurator ved Nasjonalmuseet i Oslo, samt en samtale mellom Dr. Gabriele Knapstein direktør for Hamburger Bahnhof i Berlin og Dag Erik Elgin, her diskuteres samtidens museumspraksis i et historisk perspektiv.

- Elgin har vært en av de kunstnerne vi har jobbet med over lengst tid, sier Tone Hansen. I samarbeid med Elgin og Kunsthøgskolen i Oslo, tok hans klasse over Henie Onstad med prosjektet Modernism Machine i 2012, der undervisningen ble flyttet til utstillingsrommet og forholdet mellom kunstutdannigen og institusjoen ble revitalisert, sier Hansen. Siden ble Elgin som en av fem kunstnere invitert til å følge Henie Onstads proveniensforskning – et prosjekt som kulminerte i utstillingen In Search of Matisse i 2014.

Elgin er representert i Henie Onstads samling.

Nettpresentasjon av publikasjonen Mirror falling from the Wall

BIOGRAFIER:

Mari Lending er professor i arkitekturteori og historie på Arkitektur- og designhøyskolen. Siste bokutgivelser: Plaster Monuments. Architecture and the Power of Reproduction (Princeton University Press, 2017), A Feeling of History (med Peter Zumthor) (Scheidegger & Spiess, 2018), og Images of Egypt (Pax, 2018). Lending skriver for tiden bok om den nordiske paviljongen i Venezia, som publiseres til åpningen av Arkitekturbiennalen i Venezia, mai 2020 (Zürich: Lars Müller).

Øystein Ustvedt er kurator med 1900-tallet som fagfelt ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Han har skrevet bøkene Ny norsk kunst (2011) og Edvard Munch. En introduksjon til bildene og livet (2018). Ustvedt var kurator for Dag Erik Elgins utstillingsprosjekt Museumsarbeid i Nasjonalgalleriet i 2018.

Tone Hansen er direktør for Henie Onstad Kunstsenter og rådsleder for Norsk Kulturråd. Hansen har kuratert og organisert flere store separat og gruppeutstillinger med internasjonale og norske kunstnere, samt organisert seminarer, arrangementer og publikasjoner.