Carsten Höller: Henie Onstad Sanatorium

12. mai - 10. september


«…en morsom og sanseutfordrende opplevelse ganske utenom det vanlige.» (Dagbladet)

Carsten Höller (f. 1961) regnes som en av verdens mest anerkjente samtidskunstnere. I denne store solopresentasjonen endrer han HOKs arkitektur og navn gjennom en rekke eksperimentelle installasjoner som gir publikum helt spesielle opplevelser.

Dette er en stor utstilling med 19 verk som publikum kan oppleve i kunstsenterets vanlige åpningstider. En sklie snirkler seg ut og inn av bygningen og særegne skulpturer inviterer til å flyte, skli, bevege seg i stummende mørke og fly.

Forhåndskjøp billetter til utstillingen på Ticketmaster og gå forbi køen på Henie Onstad Sanatorium.

Carsten-800px-bred4

Healing Slide
Se frem til en ganske annerledes inngang til utstillingen enn hva som er vanlig. En sklie tar deg med fra taket av Henie Onstad Sanatorium og inn i selve utstillingssalen. Du får utdelt en egen pose som du bruker når du sklir og en vakt vil gi deg de nødvendige instruksjonene.

Flying Machines
Utstillingen inkluderer flere verk som publikum kan ta i bruk. Kunstverket Two Flying Machines står på taket av Henie Onstad Sanatorium og gir en mulighet til å fly når forholdene tillater det. Ved regnvær og vind over 12 m pr sekund er det ikke mulig å fly av sikkerhetsmessige årsaker.

Giant Psycho Tank
Giant Psycho Tank er et basseng fylt med svært saltholdig vann som holdes på en temperatur på 34,5 Celsius (0 temperaturen på huden). Det saltholdige vannet gjør at publikum kan flyte uten å berøre bunnen eller veggene. Du kan selv velge om du vil bade naken eller med badetøy. Av hygieniske årsaker er det ikke lov å bade med vanlige klær. Fra 23. august vil tanken kun være åpen for besøkende som har bestilt overnatting på Henie Onstad Sanatorium.

Two Roaming Beds
Utstillingen inkluderer også to senger, som utstyrt med robotteknologi, gir publikum en helt unik overnattingsmulighet i utstillingen. Overnattingen er gjort mulig gjennom et samarbeid med Lysebu Hotell og kan bookes her.

Flicker Films
I perioden hvor Verdensteateret klargjør sin forestilling som skal fremføres under Ultima-festivalen, vises ikke Carsten Höllers Flicker films i Studio.

Generelt sett er Carsten Höller: Henie Onstad Sanatorium en helt spesiell utstilling og kan oppleves helt trygt, så fremt man tar spesielle forhåndsregler. Vi ber alle våre besøkende lese vår FAQ

Forhåndskjøp billetter

Forhåndskjøp billetter

Forhåndskjøp billetter på Ticketmaster og gå forbi køen på Henie Onstad.