Catherine Opie – Et øye med verden

6. oktober – 7. januar 2018

Henie Onstad Kunstsenter vil høsten 2017 vise den første europeiske retrospektive utstillingen til den anerkjente, amerikanske fotokunstneren Catherine Opie.

-Vi er stolte over å være den første kunstinstitusjonen i Europa som gjør den Los Angeles-baserte fotografen Opie tilgjengelig for publikum i en stor retrospektiv utstilling. Hun er en av vår tids fremste fotografer og publikum kan se frem til et helt spesielt møte med fotografiet, sier Tone Hansen, direktør ved Henie Onstad Kunstsenter.

Gå forbi køen, forhåndskjøp billetter på nett

Helt siden tidlig på 1990-tallet har Catherine Opie presentert bilder av personer, subkulturer, landskap og miljøer med tydelig engasjement for hvordan vi lever, minoritetenes rettigheter, demokrati og likeverd.

-Gjennom sine fotografier har Catherine Opie en spesiell evne til å presentere samfunn som sjelden er gitt en stemme. Hun utforsker blant annet kjønn og identitet. Opies engasjement for demokrati og likeverd skinner gjennom i alle hennes arbeider, sier Hansen.

Catherine Opies fotografier er tidligere vist i utstillinger på blant annet Centre Pompidou i Paris, Solomon R. Guggenheim Museum i New York, The Los Angeles County Museum of Art, Institute of Contemporary Art i Boston og The Photographers’ Gallery i London. Hun er bosatt i Los Angeles og er også professor i fotografi ved University of California i LA.

Åpningstider og besøksinformasjon

Foto: © Catherine Opie, Oliver & Mrs. Nibbles Oliver, 2012, Courtesy Regen Projects, Los Angeles & Peder Lund, Oslo

​Seminar og boklansering

Foredrag

​Seminar og boklansering

06.10 kl. 14:0017:00

Bak utstillingen Catherine Opie - Et øye med verden

Foredrag

Bak utstillingen Catherine Opie - Et øye med verden

31.10 kl. 12:0013:00

Møt fotografen Christian Belgaux i samtale med Karen Reini om Catherine Opie

Babyomvisning - Catherine Opie

Familie

Babyomvisning - Catherine Opie

01.11 kl. 13:0014:00

Babyomvisningene er for barn opp til 2 års alder og deres foreldre/følgere, og arrangeres den første onsdagen i måneden.

Henie Onstads fotosatsing er realisert i samarbeid med:

Sammarbeids-logoer-x-5