Dada-kabaret

Velkommen til Dada-kabaret på Henie Onstad Kunstsenter!

Lørdag 23.november kl 11-19.30

Arven etter Cabaret Voltaire taes opp og det inviteres til en dag fylt med Dada på Høvikodden.


Dørene åpner kl 11.

kl 11.15 - Introduksjon ved kurator Ana María Bresciani av The Great Monster Dada Show i Auditoriet.

kl 11.30 - Sverre Wyller om Kurt Schwitters i Norge, i Auditoriet (på engelsk).

kl 12.00 - Ruth Hemus om Dadas kvinner, i Auditoriet (på engelsk).

kl 12.30 - Q&A med kurator Ana María Bresciani, Ruth Hemus og Sverre Wyller, i Auditoriet (på engelsk).

kl 13.00 - Are Mokkelbost: Collage forum (obs. maks 20 plasser, påmelding).

kl 13.00 - Omvising i The Great Monster Dada Show.

kl 13. 30 - Performance Ciel/Sjel med Marthe Ramm Fortun i The Great Monster Dada Show.

kl 14.00 - TVTV - Episode 2: Nåtid - Performance ved Siri Hjorth og Pernille Mercury Lindstad på scenen i The Great Monster Dada Show.

kl 15.00 - Konsert med Morten Qvenild i Studio: Goodbye Intuition - Improvising with Satie and Machine.

kl 15.30 - Are Mokkelbost: Collage forum (obs. maks 20 plasser, påmelding).

kl 15.30 - Selfie Choreography: foto-workshop med Harold Offeh (obs. maks 20 plasser, påmelding).

kl 16.30 - Omvisning i The Great Monster Dada Show.

kl 17.30 - Marcela Lucatelli i Studio.

kl 18.00 - Konsert med Beglomeg i Studio (billett).

VELKOMMEN!

-----------------------------------------------------

PÅMELDING Collage forum med ARE MOKKELBOST kl 13.

PÅMELDING workshop med HAROLD OFFEH.

PÅMELDING Collage forum med ARE MOKKELBOST kl 15:30.

BILLETTER til BEGLOMEG.

-------------------------------------------------------

INFO:

Sverre Wyller

Den norske kunstneren Sverre Wyller studerte ved kunstakademiene i Oslo og Berlin, og arbeider hovedsakelig innen maleri og skulptur. Han har vært engasjert i arbeidet med å få lokal oppmerksomhet rundt Kurt Schwitters i Norge.


Ruth Hemus

Ruth Hemus er senior foreleser ved Department of Languages, Literatures and Cultures ved Royal Holloway, University of London. Hennes forskning konsentrerer seg om kvinnelige kunstnere, skribenter og artister relatert til Dada og surrealismen.


Are Mokkelbost

Are Mokkelbost er en norsk kunstner, designer og selvlært musiker. I Mokkelbosts mangefasetterte kunst- og musikkpraksis spiller collage en viktig rolle i skapelsen av både bilder og komposisjoner.


Marthe Ramm Fortun

Gjennom utstillingsperioden til The Big Bad Dada Show (Den store stygge Dada-utstillingen), kommer performance-kunstneren Marthe Ramm Fortun til å sette opp en serie bestillingsforestillinger. Dada-kvinnene har lenge vært en inspirasjonskilde i hennes arbeid, et arbeid som inkluderer bruk av tekst og performative høytlesninger, som tillater improvisasjon og kroppslig bevegelse, slik som klatring og balanse. For Henie Onstads utstilling har Ramm Fortun fremstilt verket Ciel/Sjel (2019), som ser på konseptet om lingvistisk bud og hva det betyr å både være den som bringer en beskjed og å være beskjeden i seg selv.


TVTV av Siri Hjorth og Pernille Mercury Lindstad

TVTV er kanskje en kabaret i tre episoder, Fortid, Nåtid, Fremtid, laget av Siri Hjorth og Pernille Mercury Lindstad for Henie Onstad Kunstsenter. TVTV foregår på en scene inne i utstillingen, som kunstnerne har designet og bygget i samarbeid med Henie Onstad. I løpet av tre episoder og en finissage vil publikum oppleve en kombinasjon av et live og innspilt TV-program. Innledningsvis i prosjektet sendte kunstnerne et spørreskjema til de lokale videregående skolene. Skjemaet hadde spørsmål om fortiden, nåtiden, fremtiden og meningen med livet, politikk, sannhet og autoritet. Ut fra elevens svar skrev kunstnerne et manuskriptet for forestillingen. Medvirkende er Andreas Strand Renberg, Åsa Hillingseter Løyning, Ingvild Isaksen og Sebastian Makonnen Kjølaas.


Morten Qvenild

Morten Qvenild er en norsk jazzpianist og komponist. Han startet sin jazzkarrière i storbandet Ung Musikk i 1995, gikk på Toneheim Folkehøgskole (1997-1998), før han tok utdannelse på jazzlinja ved Norges musikkhøgskole. Til Dada-kabaret vil ha fremføre Goodbye Intuition - Improvising with Satie and Machine.


Harold Offeh

Den britiske kunstneren Harold Offeh arbeider innen en rekke medium, blant annet performance, video, fotografi og undervisning. Han bruker ofte humor for å konfrontere tilskueren. Hans performance-workshop Selfie Choreography: Performing with the Camera (2017) utforsker kroppens handlingspotensiale og fakter på en leken måte, gjennom kamera.


Marcela Lucatelli

Den brasilianske komponisten og vokalisten Marcela Lucatelli er invitert til å fremføre sitt arbeid under Dada-kabaret. Lucatellis energiske tonale fremføring av uforståelige ord fører lytteren til en nesten ubehagelig gjenkjenning hvor satire og fortvilelse settes i forbindelse med andre typer bevissthet.


Beglomeg

I 2015 vant Beglomeg Spellemann i klassen Rock for sitt fascinerende debutalbum 'Eurokrjem'. På sin helt egne teatralske og kabaret-aktige måte moser Beglomeg sammen pønk, disco, easy listening, trashkultur og politiske manifester til en skamløs og livsbejaende popkarusell.


I samarbeid med Fritt Ord, Sparebankstiftelsen DNB og Göethe Institut.

Coverbilde: Fra venstre: Ingvild Isaksen som Mensa, Pernille Mercury Lindstad som Den alvorstyngede, Siri Hjorth som .no, Åsa Hillingseter Løyning som TV-AASA, Andreas Strand Renberg som TV-Arna. FOTO: Nabeeh Samaan