Dag Alveng – Tid som står stille

9. februar til 6. mai

Dag Alveng har vært med på å etablere kunstfotografiet i Norge og har gjennom sine mange og ulike prosjekter vært med på å utfordre hva et kunstprosjekt kan være.

Utstillingen på Henie Onstad Kunstsenter går igjennom Alvengs karriere helt siden han debuterte i 1979. Denne store retrospektive utstillingen bringer sammen hans omfattende produksjon og viktige serier som Asylum (1979-1982), Sommerlys (1980-2012) og hans mange serier fra New York, Racing og hans siste serie om sjakk.Utstillingen presenterer rundt 200 fotografier i ulike formater, inkludert vintage sølv barytt fotografier og nye kopier, og er den mest omfattende presentasjonen av Dag Alvengs produksjon så langt.

Som del av utstillingen ble det i perioden 9. til 13. februar arrangert en kamp mellom Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura ettersom Alvengs siste prosjekt handler om sjakk.

Få mer ut av utstillingsbesøket, bestill en privat omvisning

Dag Alveng regnes som en av de første fotokonseptkunstnerne i Norge og har en viktig posisjon innen kunstfoto både nasjonalt og internasjonalt. Fotografiene hans finnes i dag i mange samlinger som Metropolitan Museum of Art, New York; MoMA New York; Museum Folkwang, Essen; Sprengel Museum, Hannover; Stedelijk Museum, Amsterdam; Moderna Museet, Stockholm, Nasjonalmuseet og Henie Onstad.

Kjøp billett til utstillingen her

Lag din egen sjakkbrikke

Familie

Lag din egen sjakkbrikke

29.04 kl. 11:0015:00

Hver søndag fra kl 11-15 kan store og små lage sin egen sjakkbrikke i Henie Onstad Labben.​

Lag din egen sjakkbrikke

Familie

Lag din egen sjakkbrikke

06.05 kl. 11:0015:00

Hver søndag fra kl 11-15 kan store og små lage sin egen sjakkbrikke i Henie Onstad Labben.​

Sjakk006

Utstillingen er del av Henie Onstads fotoprogram som er støttet av:

Sammarbeids-logoer-x-4