Elise Storsveen

Den norske kunstneren Elise Storsveen (1969-) har i to år arbeidet med å kuratere en ny samlingsutstililing for Henie Onstad.

Elise Storsveen arbeider i hovedsak med monumentale tekstiler og collager, men er også kjent som en skarp kurator gjennom prosjektet Hold steinhardt fast på greia di.

Sammen med Henie Onstads kurator Ana María Bresciani, har Storsveen gått grundig til verks når hun det siste halvannet året har tatt for seg Henie Onstads samling. Særlig har hun gravd dypt i grafikk- og kunstnerbok-samlingen, og noen av disse hovedverkene vises for første gang.

I flere år har hun samarbeidet med Eline Mugaas om fanzinen Album, og i utstillingen kommer hennes interesse for grafikk, foto og papirarbeid tydelig frem.

Storsveen er født året etter at Kunstsenteret åpnet på Høvikodden og har tilbrakt mye av oppveksten på Henie Onstad. Fra alle minnene, trekker hun særlig frem en konsert hun overvar som fjortenåring med det norske rockebandet Holy Toy, hvor polske krigsfilmer ble vist i bakgrunnen. For henne var det «en heftig opplevelse for et ungt sinn».