Håkon Bleken — Do Not Go Gentle

9. november–24. februar 2019

I forbindelse med Håkon Blekens 90-årsdag, presenterer Henie Onstad Kunstsenter en stor retrospektiv for å hylle en av Norges mest fremtredne malere.

Som kunstner veksler Håkon Bleken (f. 1929) mellom medier som maleri, collage, litografi og kulltegning. I det offentlige er han en kjent debattant og skribent med et sterkt politisk engasjement. Dette kan også kan leses i mange av verkene hans.

Få, eller ingen nålevende kunstnere i Norge kan skilte med en lengre karriere enn Bleken. Flere av arbeidene hans er for lenge siden skrevet inn i kunsthistorien. Likevel jobber han fremdeles på en måte som definerer ham som en vital samtidskunstner i dag.

Do Not Go Gentle gir publikum en helt spesiell mulighet til å møte kunstnerens store produksjon og flere helt nye verk. Selv i en alder av snart nitti år trår ikke Håkon Bleken varsomt. Han holder med hvert nye bilde fast ved livet og raser mot mørket.

Utstillingens tittel refererer til den Walisiske dikteren Dylan Thomas´ (1914–1953) dikt med tittel Do not go gentle into that good night

Få mer ut av utstillingen, bestill en privat omvisning

Håkon Bleken, Vår, 2015. Foto: Dag-Asle Langø.

Do not go gentle into that good night

Do not go gentle into that good night

Tegn og mal som Bleken

Familie

Tegn og mal som Bleken

11.11.1824.02.19

Små og store barn kan jobbe i Labben inspirert av Håkon Bleken