Høsttakkefest

Velkommen til Høsttakkefest

I utstillingsprosjektet Utopia Bærum inviteres kunstnere til å sette fokus på ulike steder i Bærum, og iverksette kunstarrangement som aktiverer området.

Som en del av prosjektet arrangeres høsttakkefest på den gamle husmorskolen på Ringstabekk den 12. november fra 13:30-18:00. Bygget, som populært kalles "Slottet», har en rik historie og er et verneverdig kulturminne med en flott beliggenhet. Kunstnerne i prosjektet Utopia Bærum har særlig latt seg fascinere av hagen, som pleide å være en bugnende hage med stor betydning for utdannelsen på husmorskolen. Med unntak av epletrærne er det lite som står igjen i hagen fra husmorskolens tid, og derfor skal eplene få ekstra oppmerksomhet den 12. november, da det blir servert eplegløgg, kaffe og eplekake. I tillegg blir det holdt tre workshops; én for strikking, én for støping av stearinlys og et kurs i fermentering.

Etter å ha stått tom i mange år, åpnes «Slottet» for første gang opp for allmenheten, til en felles samling for å mimre om stedets historie, og drømme videre rundt hva stedet kan brukes til i fremtiden.

Vi oppfordrer folk til å la bilen stå hjemme denne dagen, og heller ta T-banen til Bekkestua. Derfra er det fem-minutters gange til «Slottet», og ruten vil være tydelig merket.

Publikum er hjertelig velkommen til å ta del i en åpningsprosesjon fra Bekkestua torg 13:30, der vi går i samlet flokk til «Slottet».

PROGRAM

  • 13:30 Åpningsprosesjon fra Bekkestua torg (foran Baker Hansen) til «Slottet» på Ringstabekk
  • 14:00 Åpningstale ved Tone Hansen
  • 14:15-17:30 Workshops og servering
  • 17:30 Avslutningsseremoni
  • 18:00 Arrangement slutt

Adressen til Husmorsskolen: Ringstabekkveien 123, 1556 Bekkestua.