Høydepunkter fra samlingen

I denne utstillingen møter publikum forskjellige tematiske fortellinger og uvanlige sammenstillinger. Utstillingen vil være tilgjengelig gjennom hele 2016.

Med utgangspunkt i kjernesamlingen som ble gitt som gave fra Sonja Henie og Niels Onstad, har dagens samling vokst frem på en unik måte og representerer ulike spesialsamlinger.

-Henie og Onstads donasjon består av verk knyttet til den franske skolen. I tillegg til denne kjernesamlingen finnes større samlinger med vekt på blant annet Fluxus, fotografi og Cobra, i tillegg til Erling Nebys samling som er langtidsdeponert på HOK, sier Tone Hansen, direktør ved Kunstsenteret.

​Omfattende samling med store navn

Over tid har nye verk fra ulike epoker blitt innkjøpt og donert til HOK’s sammensatte samling.

-Med utgangspunkt i et rikholdig materiale er det skapt åtte ulike fortellinger og seksjoner i den nye samlingsutstillingen. Gjennom tydelige scenografiske grep og spennende fortellinger knyttet til blant annet kropp, bevegelse, identitet og traume, gjøres samlingen både dagsaktuell og utfordrende, sier Tone Hansen.

Samlingen orange ØT

Henie Onstad- samlingen består av over 4 000 kunstverk, med alt fra en klassisk «gullrekke» bestående av kunstverk av blant annet av Pablo Picasso, Pierre Bonnard og Henri Matisse, til kunstverk av sentrale samtidskunstnere som Yoko Ono, Andy Warhol, Cindy Sherman og Mark Boyle. Foruten de nevnte, kan publikum også stifte bekjentskap med kunstnere som Viktor Vasarely, Al Hansen, Arnold Haukeland, Jean Dubuffet, Asger Jorn, Juan Gris og Lene Berg, i HOK’s nye samlingsutstilling.

-Ut av HOK’s ”skattekiste”, har vi gjort et utvalg på om lag 100 verk av 50 kunstnere, som både belyser samlingens unike sider og dens utvikling. Utstillingen tar besøkende gjennom en historie, hvor arbeidene samspiller med hverandre på tvers av tiår og ulike sjangere, og byr på både humoristiske, stemningsfulle og dramatiske sammenstillinger, avslutter Hansen.

Samlingen lilla ØT

Omvisning/Foredrag

Omvisning/Foredrag

Få mer ut av utstillingene

HOK på
Instagram