Henie Onstad er midlertidig stengt

Kjære alle sammen,

Den 12. mars tok vi den tunge beslutningen om å stenge dørene til kunstsenteret for å bidra til å minimere spredning av koronaviruset (Covid-19). Den umiddelbare konsekvensen er stille saler på Henie Onstad. De langsiktige virkningene av avgjørelsen kjenner vi enda ikke rekkevidden av.

Vi kjenner alle mye usikkerhet nå. Å ikke vite, er brått den nye normalen. Samtidig merker vi ekstra sterkt hva kunstsenteret er til for. Henie Onstad er der for kunsten som skapes og publikums møter med den. Uten den ene virker ikke den andre. Så enkelt er det.

Vårt museum skal tilby opplevelser og rom for refleksjon du ikke kan få andre steder. Og nå gjør vi de grepene vi kan for å tilpasse oss så godt som mulig – både for den nye hverdagen vi opplever i dag, og for tiden som kommer etter at museet åpner igjen.

Mange av våre ansatte har jobbet i flere uker med å få skulpturparken til å skinne. Den er fremdeles åpen og så lenge du følger forskriftene fra FHI kan du nyte de mange opplevelsene du kan få her. Leter du godt, vil du finne både store og små kunstverk i vannet, i skogen, på gressplenene, og til og med i lydene rundt om på Høvikodden.

Vi har også lansert den nye kanalen Henie Onstad Art Channel. Her strømmer vi helt spesielle konserter fra arkivet, vi tilbyr digitale omvisninger i utstillingene våre og vi kommer også til å tilby digitale kunstverk. For selv om bygningen er stengt, holder vi åpent digitalt.

Og selv om det er tøft for mange nå, vet jeg at bedre tider kommer. Sammen hele teamet på Høvikodden ser jeg frem til at tiden normaliserer seg. Da vil vi invitere dere alle inn i et hus som skinner. Kunsten bor her, det gjør ditt møte med den også.

Pass på deg selv og hverandre – i tiden som kommer.

Tone Hansen
Direktør, Henie Onstad Kunstsenter


Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

Her er svar på ting vårt publikum ofte spør om