Irma Salo Jæger – På en varm dag

13. januar - 16. april

Gjennom et helt liv har Irma Salo Jæger (f. 1928) satt sitt preg på det modernistiske maleriet. Hun er en mester med farger og har stor anerkjennelse innen kunstmiljøet. Det er derfor på høy tid hun får en omfattende, retrospektiv presentasjon også for et bredt publikum.

-Utstillingen viser Salo Jægers maleriske virksomhet i sin fulle bredde, og vi løfter frem et betydelig livsverk og en kunstner i full vigør, sier Tone Hansen, direktør ved HOK.

Med omlag 60 verk, hvorav en rekke i storformat, åpnes kunståret på Høvikodden med en presentasjon av en av Norges fremste malere.

-Irma Salo Jæger har ikke brukt livet til å se seg tilbake. Hver dag er en ny anledning til å utforske maleriets viktigste komponenter; form og farge. Med imponerende standhaftighet har hun forholdt seg til maleriet i snart seksti år, sier kurator for utstillingen, Caroline Ugelstad.

Salo Jæger har en omfattende virksomhet bak seg. Gjennom sitt virke har hun opparbeidet bred teoretisk kunnskap om geometri og fargeteori.

-Gjennom langvarig praksis har Salo Jæger opparbeidet et nært forhold til sine kunstneriske virkemidler. Hun bruker konsekvent oljefarger og tempera, det siste en blanding av egg, fernisser og vann. Hun kjenner disse gamle bindemidlenes lysbrytende evner, og vet gjennom erfaring hvordan man får fargene til å leve. Samtidig er arbeidsprosessen styrt av intuisjon og viljen til å søke det ukjente, utdyper Ugelstad

- Vi gleder oss over å kunne løfte frem en norsk kunster i verdensklasse, avslutter Tone Hansen.



Bak utstillingen - Kurt Schwitters

Foredrag

Bak utstillingen - Kurt Schwitters

28.03 kl. 12:0013:00

Møt Caroline Ugelstad i samtale med Karen Reini og hør mer om hvordan utstillingen har blitt til og hvordan det har vært mulig å løfte Schwitters på denne måten

HOK klubbkveld - Irma Salo Jæger

HOK klubbkveld - Irma Salo Jæger

02.03 kl. 18:0020:00

Opplevelsen Irma Salo Jæger

Foredrag

Opplevelsen Irma Salo Jæger

28.01 kl. 13:0014:00

Pakke som består av en eksklusiv omvisning i utstillingen

Samarbeidpartnere-web