Jakob Weidemann

Sommerens store utstilling presenterer den folkekjære kunstneren Jakob Weidemann.

I den mest omfattende presentasjonen av Weidemann til nå, får du en sjelden mulighet til å gå inn i hans fargerike univers og se hvordan han med naturen som inspirasjonskilde lar det abstrakte maleriet vokse frem. Her kan du se hvordan han lar ulike former og krefter møte hverandre og skaper mystikk og skjønnhet.

Utstillingen viser hele Weidemanns karriere med et hovedfokus på de mer ukjente maleriene fra 40- og 50-tallet. I denne perioden viser han seg som en eksperimentell og nyskapende kunstner som var med på å definere hvordan det abstrakte maleriet vokste frem i Norge.


Henie Onstad ligger 15 minutter fra Oslo med bil og med mange muligheter for offentlig transport

Med hovedtyngden på de mindre allment kjente arbeidene av Weidemann, presenterer utstillingen hele hans karriere. Her møter vi mesteren som skapte banebrytende abstrakte komposisjoner, skogbunnbilder, blomsterenger, sommerlandskap og figurative verk.

Trodde du at du kjente din Weidemann, kan det hende du tar feil. I utstillingen kan du studere sammenhenger og kontraster i arbeider fra et langt liv. Møt en av de virkelige store mestrene fra den norske kunsthistorien på Henie Onstad i sommer.

Få mer ut av utstillingsbesøket, bestill en privat omvisning

Utstillingen står fra 16. juni til 14. oktober 2018
Kuratert av Karin Hellandsjø
Utstillingen følges av en omfattende katalog

Etter visning på Henie Onstad, reiser utstillingen videre til Sørlandets kunstmuseum og Trondheim kunstmuseum.

Foto: Jakob Weidemann, Tåke i Getsemane,1965

Hvem var Jakob Weidemann?

Hvem var Jakob Weidemann?

Sommerfest med kunst og Rib på Høvikodden

Sommerfest med kunst og Rib på Høvikodden