Jumana Manna — A Small Big Thing

28. september–6. januar 2019:

Jumana Manna (f. 1987) er en kunstner som har gjort seg godt bemerket på den internasjonale kunstscenen. Hun er banebrytende i sin praksis og jobber med store romlige installasjoner hvor hun skaper fortellinger på tvers av skulptur, film, collage og installasjon. Hun er en av de yngste kunstnerne som har blitt presentert i en stor utstilling på Henie Onstad, men har likevel gjort seg godt bemerket på den internasjonale kunstscenen. Dette er hennes første solo museumspresentasjon.

Utstillingens tittel A Small Big Thing spiller på opplevelse av størrelse. Fra den flate filmskjermen til skulpturene i det tredimensjonale rommet, er skala et instrument for Mannas arkeologiske utforskninger av klassifikasjon og biologiske prosesser.

Til utstillingen har Manna laget flere nye collager som vises sammen installasjonene. The Contractors Heel (2016) og Adrenarchy (2018) presenterer fragmenterte kroppsdeler i forskjellige plasseringer. I tillegg presenteres Cache (Insurance Policy) (2018) og Post Herbarium (2016) som stiller spørsmål rundt arkiveringspraksis og plantetaksonomi. Sammen disse installasjonene kan publikum også se den meditative dokumentaren Wild Relatives (2018) som fanger transporten av frø mellom feltene i Bekaa-daleni Libanon og Svalbards globale frøhvelv.

Filmen Wild Relatives er 66 minutter lang og starter kl 11:00, 12:10, 13:20, 14:30 og 15:40.

Få mer ut av utstillingen, bestill en privat omvisning

Kurator og redaktør for katalogen: Ana-Maria Bresciani

Jumana Manna, Wild Relatives, 2018, film still, Foto: Marte Vold

Hvem er Jumana Manna?

Hvem er Jumana Manna?