Marina Abramović i samtale med Tone Hansen

Når Marina Abramović åpner utstillingen The Cleaner på Henie Onstad Kunstsenter i november, får det norske publikummet en helt unik mulighet til å oppleve en stor retrospektiv mønstring av ett av samtidskunstens største ikoner.

I forkant av utstillingen, den 21. november kl 19, inviterer Henie Onstad Kunstsenter til samtale på Sentralen. Her vil Marina Abramović samtale med direktør Tone Hansen om kunstnerskapet, rammen for utstillingen og hvordan temaene hun jobber med er relevant i dag. Hva er koblingen mellom tegning, kropp og performance og hvordan har kunstneren gjennom 50 år brukt tid som en faktor i arbeidene sine?

Kvelden markerer også lansering av boken Marina Abramović: Drawings 1967-2017 som er laget av Henie Onstad Kunstsenter og presenterer for aller første gang Abramović sine tegninger. Etter samtalen vil Abramović møte publikum for boksignering.

Samtalen på Sentralen vil være en god opptakt til å se utstillingen i sin helhet på Høvikodden hvor arbeider fra hele Abramović sin karriere blir presentert. I helgene blir det satt opp nye performancer av noen av Abramović sine mest ikoniske verk. Som del av kunstsenterets 50-års feiring, lager Abramović også et helt nytt community verk som blir satt opp i en av senterets aller største saler den siste uken i februar.

Kjøp billetter her
Sted: Marmorsalen på Sentralen
Dato: 21. november
Klokkeslett: 19:00-ca.20:00
Pris: 325,-

Toppbilde: Marina Abramović, Clouds Collage.

Program vår 2018

Program vår 2018