​Myths of the Marble – samtidskunsten og det virtuelle

3. februar – 2. april

Det virtuelle har gjort sitt inntog i samtidskunsten, og dette utforskes i denne internasjonale gruppeutstillingen. Utstillingen ser nærmere på hva som skjer med identitet, arkitektur og materialitet, i møte mellom vår fysiske virkelighet og de virtuelle rommene som ny teknologi muliggjør.

Kunstnere i utstillingen er Rachel de Joode , Cayetano Ferrer, Ane Graff, Ignas Krunglevicius, Daria Martin, Chris Marker, Florian Meisenberg, Shahryar Nashat, Sondra Perry, Jacolby Satterwhite, og Susanne M. Winterling.

Bak utstillingen - Myths of the Marble

Foredrag

Bak utstillingen - Myths of the Marble

28.02 kl. 12:0013:00

Hvordan blir en utstilling til, hvorfor ser den ut som den gjør og hva foregikk før den fikk sin ferdige form?

I vinterens store gruppeutstilling på HOK er den største salen bygget om til en gigantisk labyrint. Her inviteres publikum til å oppleve helt nye arbeider av 11 internasjonale samtidskunstnere.

Tittelen spiller på ideen om jorden som en liten, blå klinkekule i verdensrommet (The Blue Marble) og marmorens harde, men myke, hudlignende kvaliteter.

De aller fleste forholder seg til virtualitet hver eneste dag. Vi kan oppleve det på mange måter, for eksempel gjennom mobiltelefonen, VR-briller, spill eller digitale møter. Kunstnerne i denne utstillingen speiler dette i sine prosjekter.

- Verden blir forstått annerledes gjennom det virtuelle, og ny teknologi påvirker opplevelsen av fysiske materialer, sier direktør for Henie Onstad Kunstsenter, Tone Hansen.

Med hele syv nyproduserte verk og teknikker som maleri, video, installasjon, VR, skulptur og lydarbeid, gir utstillingen publikum et sjeldent møte med dagsaktuell kunst.

- Kunstnerne er opptatt av ideer om hvordan vi kan skape nye verdener som sprenger de fysiske rammene og begrensningene som definerer vår virkelighet i dag, sier utstillingens kurator Milena Høgsberg.

Utstillingen er initiert av HOK og har blitt realisert gjennom et samarbeid mellom Milena Høgsberg, Henie Onstad Kunstsenter og kurator Alex Klein ved The Institute of Contemporary (ICA) ved University of Pennsylvania I Philadelphia. Etter visningen på HOK, vil utstillingen også bli vist der. En katalog på engelsk vil bli publisert og distribuert av Sternberg Press i forbindelse med at utstillingen åpner på ICA.

Toppbilde:
Jacolby Satterwhite
En Plein Air : Music of Objective Romance (pågående arbeid), 2016.
Varighet: 20 mins
Gjengis med tillatelse fra kunstneren, bestillingsverk fra San Francisco Museum of Modern Art.

Samarbeidpartnere-web-eng-myths