Ola Kvernbergs Steamdome + Sassy 009

Henie Onstad Kunstsenter starter opp høstens musikkprogram med en knallpakke vi gleder oss til! Søndag 1. september står Ola Kvernbergs Steamdome og Sassy 009 på Utescenen.

1. september, kl 14

Henie Onstads musikk-kurator beskriver Ola Kvernbergs Steamdome som et av landets mest underholdende og energiske orkestre. Steamdome er et nærmest ufeilbarlig liveband som leverer kraftsalver med dampende rytmer og svimlende progressive løp der funk, jazz, progrock, afrobeat og klubbmusikk går opp i en høyere enhet!

KJØP BILLETTER HER.

Steamdome ble Spellemann-nominert for sin debutplate, som også ble mottatt med jubel i pressen:"… 70-tallsreferanser som strekker seg fra Fela Kuti via Ennio Morricone til Pink Floyd og videre, men som gjennom et skyhøyt energinivå og tilstedeværelse vil tilfredsstille alle som finner glede i musikk å nikke rytmen til.» - Morgenbladet

Bandsjef Ola Kvernberg trakterer fele, bratsj, gitar og synth i front av et håndplukket lokomotiv som drives framover av hele tre trommeslagere: Erik Nylander (Mechanical Fair), Børge Fjordheim (Morten Abel, Sivert Høyem, Monica Heldal) og Hans Hulbækmo (Broen, Atomic, Moskus) sammen med bassist Nikolai Hængsle Eilertsen (BigBang, Elephant9, Band of Gold), gitarist Øyvind Blomstrøm (Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella) og organist Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester).

-----

Sassy 009 fikk en velfortjent Spellemann-nominasjon i elektronikaklassen for debut-EP’en Do You Mind. Utlandet fikk også ørene opp Sassys kjølige hypnotiske melodier, skurrende elektroniske teksturer og blytunge bass. Det som da var en trio, ble over natten et hett navn i internasjonal hipsterpresse som Vice, Pitchfork og The Fader m.m. Mens innspillingen av musikken foregikk høyst lokalt - på Tanken i Sandvika - med lekker produksjon av Andrew Murray Baardsen aka Baya, som også står for utgivelsen på sitt plateselskap Luft Recordings.

Etter en pause grunnet store omveltninger i bandet, er Sassy 009 nå et enkvinnes-prosjekt ledet av Sunniva Lindgaard. «Jeg tillater meg selv å utforske ulike retninger uten å måtte ta for mange avgjørelser underveis. Det er en måte for meg å holde fokus på, og samtidig gir det meg ro. Musikken min blir definitivt en forlengelse av det».

Det er noe enkelt, men samtidig komplisert over måten hun formidler tettpakkede understrømmer av følelser på - som også forblir et av de uløselige mysteriene i universet hun har skapt. Det er nettopp hennes progressive, klubb-inspirerte, nærmest filmatiske produksjoner, i møte med hennes umiskjennelige stemme, som gjør Sassy 009s sound så attraktivt og forfriskende som det er.

Hun er nå klar med ny musikk og et nytt live-band som gjør sin første konsert på Utescenen på Henie Onstad!

Gratis for medlemmer av Henie Onstad Klubben (kun kortholder, ikke +1) med forbehold om utsolgt.
Gratis for barn og ungdom under 18 år.

Spørretime med Ola Kvernbergs Steamdome

Spørretime med Ola Kvernbergs Steamdome