AVLYST: ​Skulpturvandring: Arnold Haukeland 100 år

28. mars kl. 13

Bli med på en historisk vandring! Oppmøte på Arnold Haukelands punkt (rett foran rådhuset i Sandvika).

Sikkerhet og helsen til vårt publikum er svært viktig for kunstsenteret, og av hensyn til situasjonen rundt spredningen av koronaviruset, er dessverre arrangementet avlyst. Velkommen tilbake til Henie Onstad så snart situasjonen har normalisert seg.

28. mars er det 100 år siden Arnold Haukeland ble født, og hans tilknytning til Bærum kommune og Henie Onstad Kunstsenter er helt spesiell. Han regnes som en av de viktigste billedhuggerne i den norske kunsthistorien og utviklet et særpreget abstrakt og monumentalt formspråk. Haukeland bodde på Valler mesteparten av sitt voksne liv og flere av hans hovedverk finnes her i Bærum.

Lørdag 28. mars kl. 13 inviterer vi til en skulpturvandring fra Sandvika til Høvikodden hvor vi får mulighet til å høre historien om kunstneren og se arbeidene på nært hold. Vandringen blir ledet av Anna Haukeland, Kunstrådgiver og leder av Arnold Haukeland Samlingen.

Oppmøte på Arnold Haukelands punkt (rett foran rådhuset i Sandvika). Fra dette punktet kan alle skulpturene i Sandvika ses. Deretter går turen til skulpturparken på Høvikodden. Det legges opp til at gruppen går fra Sandvika til Høvikodden til fots (ca. 30 minutter). Eventuelt kan man ta buss 160 eller egen transport.

Som et tiltak for å begrense risiko spredning av coronaviruset (covid-19) avlyser vi den planlagte minglingen hos Piruetten på Henie Onstad. Vandringen forøvrig arrangeres som planlagt.

Arrangementet er gratis.

Arrangementet er laget i samarbeid mellom Bærum kommune og Henie Onstad Kunstsenter.