Sommerkonsert

Sommerkonsert 14. juni

Velkommen til Henie Onstad Kunstsenters tradisjonsrike sommerkonsert som er gratis ved kjøp av inngangsbillett.


14:00 Hedvig Mollestad Trio (Studio)

Hedvig Mollestad Trio

Hedvig Mollestad Trios musikk er sjelfull og ekspressiv, intens og mystisk, og bandet er prisbelønnt og skamrost for sine utgivelser på Rune Gramofon og livekonserter. Inspirasjonen er tydelig 70-talls, men en grunnmur bygget på blues, tungrock, frijazz, psykedelia og prog. Bandet makter å gjøre uttrykket relevant med gode låter og fandenivoldsk energi, som et utforskende barn med helt egne ideer om hvordan ting skal bli gjort; en enfant terrible – som også var navnet på bandets tredjeskive som utkom i 2014. I Studiosalen på Henie Onstad Kunstsenter den 14. juni vil vi møte et samspilt band du kommer til å kjenne som en energiinnsprøytning i kroppen!

Hedvig Mollestad Thomassen – gitar, Ellen Brekken – bass, Ivar Loe Bjørnstad – trommer

Konsertene er gratis ved kjøp av museumsbillett.
Billetten gjelder også til sommerens to store POP-utstillinger.

15:00 Ole Paus (Utescene)

Ole Paus

Ole Paus har vel aldri passet tittelen nasjonalskald, til det har han laget for mye bråk og huskestue de siste førti-og-noe år som artist, poet og forfatter. Han har smekket oss over fingrene ved ethvert tilløp til selvtilfredshet helt siden debuten “Der Ute - Der Inne” (1970), oppfølgeren “Garman” (1972), helt frem til klassikere som ”Mitt lille land” og TV-opptredener i ”Hver gang vi møtes”. Ole Paus er nesten skummelt produktiv; det lar seg ikke gjøre å trekke fram alt som fortjener oppmerksomhet i en over førti år lang karriere, innbefattende noen-og-tredve plateutgivelser, bøker, teater, film og en opera-libretto. Men når Paus nå kommer til Henie Onstad Kunstsenter blir det heller ikke lett å plukke et representativt tverrsnitt, men det er formidleren Ole Paus vi løser billett for å oppleve: Om det handler om konebanking i IKEA-sofa, Mærsjer og Pårsjer, om hvorvidt ting var bedre under krigen, eller mødre som er eller ikke er “ei ku”, er ikke det essensielle poenget i en konsert med Ole Paus. Poenget er: Vi vil høre Ole synge.

Konsertene er gratis ved kjøp av museumsbillett.
Billetten gjelder også til sommerens to store POP-utstillinger.

Få med dere offentlig omvisning i POP Kunst Design kl. 13. Bølgen & Moi serverer grillmeny for de som er sultne, og kanelboller for de som er mindre sultne.