Sonja

25. desember blir det premiere på en ny spillefilm om Sonja. Henie Onstad viser Sonjas malerier, premier og en ny utstilling med rekvisitter fra filmen!

Historien om Sonja Henie får et nytt kapittel med den nye langfilmen Sonja. Med utgangspunkt i Sonjas biografiske historie, spiller den videre på mytene rundt Sonjas liv. I filmen møter vi en ung Sonja Henie som i 1937 tar med seg hele familien - mor, bror, svigerinne og nevøer - og flytter til Hollywood. Hun har allerede vunnet ti VM- og tre OL-gull i kunstløp og er klar for noe mer. Med samme selvtillit og pågangsmot som på isen, beseirer Sonja filmindustrien.

Hennes første film, One in a Million, blir den mest sette i verden det året. Hennes ansikt pryder coveret av Time Magazine, og Sonja er den best betalte skuespilleren i Hollywood. Filmen baserer seg på en liten del av Sonjas ekte historie. Hva den ikke vil vise, er blant annet eventyret som starter når Sonja møter Niels Onstad. Sammen starter de et stort lidenskapelig prosjekt som ender opp med å bli den største private gaven gitt til det offentlige - nemlig Henie Onstad Kunstsenter.

Som med alt annet hun har drevet med i livet, blir kunstsamleren Sonja også suveren, og hun skaper grunnstammen til hva som i løpet av 50 år har blitt et av Nordens viktigste arenaer for modernisme og samtidskunst.

I anledning filmen har Henie Onstad Kunstsenter laget en helt spesiell utstilling som viser bilder, klipp og kostymer fra filmen sammen arkivmateriale fra Sonja Henies eget arkiv.

I tillegg vises også den store utstillingen laget i anledning Høvikoddens 50-årsjubileum: Turn and Face the Strange, som presenterer Henie Onstad-samlingen med fokus på Sonja Henies og kunstsenterets egen historie.

Velkommen!

Turn and Face the Strange — 50 års levende kunst

Utstilling

Turn and Face the Strange — 50 års levende kunst

23.08.1824.08.19

Når Henie Onstad Kunstsenter fyller 50 år feires det med en leken presentasjon av samlingen

Kunstnerisk profil

Kunstnerisk profil

Arkiv: Utstillinger og Live program

Arkiv: Utstillinger og Live program