Turn and Face the Strange — 50 års levende kunst

50 års levende kunst

23. august 2018 til 25. august 2019

Når Henie Onstad Kunstsenter fyller 50 år 23. august 2018 markeres dette på mange måter. På selve dagen åpnes en stor og leken presentasjon av Henie Onstad-samlingen.

Da senteret åpnet i 1968 besto samlingen av om lag 300 bilder donert av Sonja Henie og Niels Onstad. Den dag i dag kaller vi disse arbeidene for «kjernesamlingen. Etter 50 år har samlingen vokst til mer enn 4000 arbeider og utstillingen viser et bredt utvalg av både kjerne- og spesialsamlinger.

Jubileumsutstillingen har tittelen Turn and Face the Strange – 50 års levende kunst og gir en leken inngang til kunsten gjennom fortellingen om Alice i eventyrland. Her presenteres samlingens dialog med Surrealismen og Dada, CoBrA-kunsten, den konkrete kunsten, og det lyrisk-abstrakte maleriet. Det hele bindes sammen i den ene av kunstsenterets to donatorer Sonja Henies tolkning av karakteren Alice i My Lucky Star som ble filmatisert i 1938.

I utstillingen vil du kunne oppleve viktige arbeider fra kjernesamlingen representert med Picasso, Miró, Ernst, Dubuffet og Matisse. I tillegg sentrale arbeider fra Cobra og Fluxus-spesialsamlingene i tillegg til større deponier fra Sparebankstiftelsen DNB med Schwitters og den historiske avantgarden.

Utstillingen står fra 23. august 2018 til 24. august 2019
Kuratert av Caroline Ugelstad
Foto: Asger Jorn, Attention Danger!, 1957

Samlingen

Samlingen

Arkitektur og design

Arkitektur og design

Sonja Henie og Niels Onstad

Sonja Henie og Niels Onstad

Bli medlem i klubben

Bli medlem i klubben

Få gratis inngang for deg og en venn. Se alle fordeler her

Yayoi Kusama — Hymn of Life

Yayoi Kusama — Hymn of Life

Kusamas Hymn of Life er permanent installert på Høvikodden

Babyomvisning i Turn and Face the Strange

Familie

Babyomvisning i Turn and Face the Strange

07.11.18 kl. 13:00

Det er aldri for tidlig å starte med kunst!