Ulver

Ulver er et band som aldri har vært redd for å prøve noe nytt. De hadde sitt utspring i det norske black metal-miljøet tidlig på nittitallet, men har siden utviklet seg i flere forskjellige retninger, uten å miste pionerånden fra sine første år.

Metal, rock, psychedelia, elektronisk musikk – ulvene har aldri vært bundet av sjangere, og de nattlige stemningene har fulgt dem i alle uttrykksformer. The Assassination of Julius Caesar (2017) er deres mest tilgjengelige album til nå, og førte dem fra Europa, hvor de blant annet spilte i verdens største utendørs labyrint i Italia og headlinet den ansette festivalen Roadburn i Holland, til Tasmania, hvor de både fremførte albumet live og spilte en konsert med Tasmanian Symphony Orchestra.

Ulver debuterte som liveband under Litteraturfestivalen på Lillehammer i 2009. Senere har de spilt for fulle hus i Operaen i Oslo, Volksbühne i Berlin, La Cigale i Paris og Queen Elizabeth Hall i London, blant annet. Nå er det altså Henie Onstad Kunstsenter som står for tur. Ulver skal presentere ny musikk hos oss. Vi gleder oss til å se et helt særegent band som aldri slutter å overraske og utfordre sine lyttere.

Forhåndskjøp billetter på Ticketmaster

Foto: Elisa Catozzi