William Kentridge kunstnersamtale

William Kentridge kommer til Henie Onstad 16. september kl 13 under Ultimafestivalen. Bakgrunnen for besøket er kunstsenterets store samling av Kurt Schwitters kunst, og Kentridge sin egen sterke interesse for Schwitters som kunstner.

På Operaen vil han gjøre en performance hvor han presenterer Ursonaten, og på Henie Onstad, vil han stille i samtale med Ana Maria Bresciani for å fortelle både om eget kunstnerskap og hans store begeistring for Kurt Schwitters.

Kentridge er fra Sør-Afrika og regnes som en av de store samtidskunstnerne i dag. Han jobber med mange ulike teknikker som strekker seg fra stop-motion, kulltegning og skulptur til film, teater og dukketeater. Kentridge lager indirekte politisk kunst, ofte med referanser til apartheidhistorien i Sør-Afrika, som har vært utstilt på MoMA i New York, San Francisco Museum of Modern Art, Philadelphia Museum of Art, Louisiana i København, Whitechapel Gallery i London og documenta X i Kassel.

Kjøp billetter til samtalen på Henie Onstad 16. september her (Billett: 150/90)
Billetten gir også inngang til kunstsenteret og utstillingene denne dagen

På Operaen den 15. og 16. september skal William Kentridge fremføre sin særegne tolkning av Kurt Schwitters’ dadaistiske lyddikt Ursonate. Les mer om forestillingen på Operaen her.