Bak utstillingen – Sonja Henie

Tirsdag 26. september kl 12

Som del av Henie Onstads faste utstillinger vises Sonja Henies premier i et eget rom. Her kan publikum se skøyteløperskens overlegne meritter og lange karriere som ble kronet med hele tre Olympiske gullmedaljer. Da Sonja la skøytene på hylla, valgte hun å reise til Hollywood for å starte en ny karriere som filmskuespiller. Det gjorde hun med glans og denne onsdagen har Karen Monica Reini fra Henie Onstad invitert filmviter Mona Pedersen, som er ekspert på Sonja Henies filmkarriere, til å fortelle mer om hennes liv og virke i Hollywood.

Etter samtalen viser Henie Onstad Kunstsenter Sonja Henies musikal Sun Valley Serenade fra 1941 hvor hun spiller mot John Payne og Glenn Miller og hans orkester. I denne filmen synges, danses og skøytes det så både toner og snøkrystaller spruter og filmen er kanskje Sonjas mest populære noensinne.

OM BAK UTSTILLINGEN:
Hvordan blir en utstilling til, hvorfor ser den ut som den gjør og hva foregikk før den fikk sin ferdige form? Den siste tirsdagen i måneden kl 12, inviterer HOK til samtaler om bakenforliggende valg. Hvem som blir invitert vil variere fra gang til gang. Samtalen vil finne sted i tilknytning til den aktuelle utstillingen og inngang er inkludert i vanlig museumsbillett.

Sonja Henie and Niels Onstad

Sonja Henie and Niels Onstad

Behind the scenes

Behind the scenes

Bak utstillingen er et nytt konsept som er laget for å fortelle mer om kunst og utstillingspraksis.