​Høstsesong med store begivenheter

Catherine Opie–Keeping an Eye on the World

Exhibition

Catherine Opie–Keeping an Eye on the World

06.10.1707.01.18

We are proud to be the first art institution in Europe to present the photographer Catherine Opie to the public in this retrospective exhibition.

Kåre Kivijärvi – Artist with a Camera

Exhibition

Kåre Kivijärvi – Artist with a Camera

31.03.1704.02.18

HOK’s 2017 collection show will be devoted to Kivijärvi

Kurt Schwitters Permanent Exhibition

Exhibition

Kurt Schwitters Permanent Exhibition

See the largest presentation of works by Kurt Schwitters, outside of Germany.

Frem til 10. september kan du skli, flyte og fly i utstillingssnakkisen Carsten Höller: Henie Onstad Sanatorium. Deretter følger utstillingsbegivenheter som den første europeiske, retrospektive presentasjonen av den anerkjente fotokunstneren Catherine Opie i utstillingen Et øye med verden i oktober, før vi viser performancekunstens store mor Marina Abramović, da utstillingssuksessen The Cleaner åpner i november. Den kritikerroste Kåre Kivijärvi – Kamerakunstneren vises helt frem til 4. februar 2018, og den største samlingen av Kurt Schwitters arbeider utenfor Tyskland står som en permanent utstilling hos oss.

Høstens konsert- og arrangementsprogram dras i gang med en stor utendørskonsert med Thomas Dybdahl søndag 27. august. Billett til konserten gir fri adgang til kunstsenteret hele konsertdagen. Av andre begivenheter og høydepunkter i høst, kan vi nevne at Verdensteatret har verdenspremiere på sin helt nye forestilling 8. september, og at denne spilles ni ganger hos oss som en del av Ultimafestivalen 2017. Også CODA-festivalen vil inngå som en del av vårt høstprogram, med forestillingen Shiny Shiny… som vises 22. oktober. Fullstendig oversikt over konserter og arrangementer finner du her <link>

For barna kan vi glede med at vi lanserer vår egen høstskole i høsteferien (2.-6. oktober), hvor barna kan bli med på en morsom uke hvor vi utforsker fotografi, lager en fotobok, snakker om fotokunst og eleven lærer å ta sine egne bilder. I november arrangeres årets siste Familiedag med aktiviteter for hele familien. Vi minner også om at vårt kunstlaboratorium HOK Lab er åpent alle dager i kunstsenterets åpningstid og tilbudet er inkludert i museumsbilletten.

Vi anbefaler at du kombinerer besøket ditt med en tur i parken og omgivelsene som ligger rundt kunstsenteret. Vi har en unik plassering i det vakre park og rekreasjonsområdet på Høvikodden ved Oslofjorden, og her finner du populære turstier. Skulpturparken består av et tyvetalls kunstverk med sterk tilknytning til både Henie Onstad og omgivelsene.

Marina Abramović – The Cleaner

Exhibition

Marina Abramović – The Cleaner

24.11.1711.03.18

24. november, åpner Henie Onstad Kunstsenter, på Høvikodden i Bærum, dørene for Abramovićs kritikerroste, retrospektive museumsutstilling The Cleaner.

Behind the scenes

Behind the scenes

Bak utstillingen er et nytt konsept som er laget for å fortelle mer om kunst og utstillingspraksis.

Babytour

Family

Babytour

Parents and children up to 2 years old can experience the exhibition together (in Norwegian)

Public Tour

Talk

Public Tour

Every Sunday HOK invite you to join our public guided tours.