Kabaret-søndag

​Søndag 27. oktober inviterer Henie Onstad Kunstsenter til en fullpakket Dada-søndag, som første del av vårt omfattende sideprogram til utstillingen The Great Monster Dada Show.

Søndag 27. oktober 2019 kl 11-17

Det blir offentlig omvisning, performance av Siri Hjorth og Pernille Mercury Lindstad og Marthe Ramm Fortun, samt lansering av et eksklusivt opplag longsleeve-gensere inspirert av Dada og Kurt Schwitters laget i samarbeid med 8392. Denne bør du få med deg!

Program for dagen:

kl 13 - Offentlig omvisning i The Great Monster Dada Show

kl 14 - Episode 1 av TVTV – Fortid. Performance Hjorth og Mercury

Ca kl 15 - Performance Marthe Ramm Fortun

Installasjon med Dada-gensere vil være åpen i Butikken hele dagen.

Det er åpent i Labben hvor det blir verksted med marionette- og pinnedukker.

Inngang ved vanlig museumsbillett / eller som medlem av Klubben

---------------

Et århundre etter Dada undersøker sideprogrammet til The Great Monster Dada Show de moderne skribleriene og faktene som er ladet med samme følelse, den svarte humoren og anti-borgerlig surhet som tjente dadaistenes type av nihilisme. Vi deler ånden med dem som kom før oss og vi vil bruke det feminine, satiren og provokasjon som taktikker i vår latterliggjøring av verden.

TVTV er en forestillingsserie av kunstnerne Hjorth og Mercury som foregår på scenen som de har designet og bygget i samarbeid med Henie Onstad. I løpet av tre episoder og en finissage vil publikum oppleve en kombinasjon av et live og innspilt TV-program. Et ensemble av karakterer utforsker en tapt generasjon av stereotyper som foreligger i fortiden, nåtiden og fremtiden. TVTV undersøker de teatrale aspektene ved Dada, og stiller samtidig spørsmål ved betydningen av konvensjoner, korrekthet og tabu. TVTV-studioet har bidrag fra Andreas Strand Renberg, Åsa Hillingseter Løyning, Ingvild Isaksen og Sebastian Makonnen Kjølaas.

«TVTV er kanskje en kabaret.

I TVTV studio leder programverten TV- AAsa oss med på en arsenal-reise av besøkende gjester. Hun reflekterer parallelt om sitt ego.

Vi har jobbet med ordblind og verdensomspennende tekst samt karakterer som møter sine kostymer.

Hvor er vi? Jo! I et TVTV studio der vi tematiserer en slags fortid, en slags nåtid og en kanskje fremtid.

Vi smaker på en tid uten grenser i en verden med grenser.

Nye normer kan blir konstruert.

Dette vil utspille seg gjennom tre episoder som eksponeres levende og på TVTV.

Har fortsatt kapitalisten siste ordet? Das ist eine frage... Nein!».

———————-

Gjennom utstillingsperioden til The Big Bad Dada Show (Den store stygge Dada-utstillingen), kommer performance-kunstneren Marthe Ramm Fortun til å sette opp en serie bestillingsforestillinger. Dada-kvinnene har lenge vært en inspirasjonskilde i hennes arbeid, et arbeid som inkluderer bruk av tekst og performative høytlesninger, som tillater improvisasjon og kroppslig bevegelse, slik som klatring og balanse. For Ramm Fortun er Baronesse Elsa von Freytag-Loringhovens bruk av gjenstander funnet på gaten en måte å motsi den amerikanske konsumkulturen og bruken av den kvinnelige kroppen som et masseprodusert våpen på. Ramm Fortun finner inspirasjon hos baronessen som en forløper for feministisk konseptuell kunst-performance og poetisk eksperimentering, som er tydelig i baronessens poesi og bruken av kropp som et levende kunstverk.

For Henie Onstads utstilling har Ramm Fortun fremstilt verket Ciel/Sjel (2019), som ser på konseptet om lingvistisk bud og hva det betyr å både være den som bringer en beskjed og å være beskjeden i seg selv.