Ledig stilling

Seniorkurator med kompetanse på fotografi og nye medier

Arbeidsgiver: Henie Onstad Kunstsenter
Stillingstittel: Seniorkurator
Arbeidsted: Høvikodden
Søknadsfrist: 23. oktober 2017
Varighet: Fast
Startdato: Etter avtale

Til å styrke kunstfaglig avdeling søker Henie Onstad en seniorkurator med kompetanse på fotografi og "nye medier".

Henie Onstad Kunstsenter skal reetablere sin posisjon som sted for det fotografiske uttrykket i Norge gjennom en ambisiøs femårig utstillings- og formidlingsplan. Satsingen vil bli et viktig supplement til andre allerede eksisterende visningsarenaer som prioriterer det fotografiske utrykket i Norge i dag.

Vi søker en seniorkurator som vil være med å bygge denne satsingen sammen med Kunstsenterets kunstfaglige team. Din hovedoppgave vil være å synliggjøre og skape engasjement om fotografiet som visuelt uttrykk gjennom Henie Onstad Kunstsenters løpende utstillings- og formidlingsprogram. Du må kunne vise til gode og dokumenterte resultater fra utstillingsarbeid, og ha interesse for å arbeide med samtidskunst så vel som med moderne kunst/fotografi. Kunnskap og erfaring fra samlingsarbeid er en fordel. Vi forutsetter at du har godt nettverk nasjonalt og internasjonalt innenfor fagområdet du skal arbeide med.

Du har sterke kommunikasjonsevner både skriftlig og muntlig og kan vise til dokumenterte resultater fra å arbeide med tekst og publikasjoner. Når du jobber er du strukturert og nøyaktig og du vet at både store og små oppgaver må løses for at helheten skal bli bra.

Du må like å jobbe selvstendig i et tverrfaglig miljø. Vi søker en kreativ og fleksibel person med høy arbeidskapasitet som forstår at samarbeid og forankring på tvers i organisasjonen er nødvendig for at kunstsenteret skal nå sine mål.

Stillingen vil ligge i kunstfaglig avdeling og rapportere til sjefskurator.

KVALIFIKASJONER:

 • Minimum hovedfag/MA i kunsthistorie eller andre relevante fag
 • Dokumenterte kunnskaper om feltet fotografi og nye medier
 • Dokumenterte resultater fra utstillingsarbeid innen samtidskunst/moderne kunst
 • Dokumenterte resultater fra arbeid med publikasjoner og tekst
 • Svært god formidlingsevne på norsk og engelsk, muntlig og spesielt skriftlig

EGENSKAPER:

 • Du er en lagspiller og forstår helheten i hva Henie Onstad Kunstsenter arbeider med
 • Du er selvgående og drevet av goder resultater
 • Kreativ og med god faglig forståelse
 • Stor arbeidskapasitet
 • Du blir motivert når Henie Onstad Kunstsenter når sine mål og lar deg inspirere av å bygge et faglig relevant program som når et bredt publikum

VI TILBYR:

 • En utfordrende stilling i et av Nordens ledende kunstsentre
 • En instrumentell rolle i utformingen av Henie Onstad Kunstsenters nye fotosatsning og kunstfaglige program
 • Gode sosiale ordninger og en kontorplass på naturskjønne Høvikodden
 • Lønn etter avtale

OM ARBEIDSGIVEREN:

Henie Onstad Kunstsenter er en lendende arena for nasjonal og internasjonal kunst, med en sentral kunstsamling og et bredt utstillings- og musikk/arrangementsprogram. Henie Onstad Kunstsenter har 6-7 utstillinger i året og viser både modernisme og samtidskunst, samtidig som vi arbeider kontinuerlig med kunstfaglige kataloger til utstillingene. Fotosatsningen vil løpe som del av dette programmet. Henie Onstad Kunstsenters kunstfaglige avdeling består per i dag av tre utstillingskuratorer, i tillegg til en prosjektkoordinator, musikkoordinator, samt konservator. Henie Onstad Kunstsenter kommuniserer med en bred publikumsgruppe. Her finnes kunstverksted for barn og et spekter av formidlingstilbud, butikk, møterom, restaurant Bølgen og Moi, samt en skulpturpark i praktfulle omgivelser, kun 15 minutter fra Oslo sentrum.

ARBEIDSSTED: Henie Onstad Kunstsenter, Sonja Henies vei 31, 1311 Høvikodden

KONTAKTINFORMASJON:

For mer informasjon om stillingen ta kontakt med Caroline Ugelstad, sjefskurator
Tlf: (+47) 95989687
Epost: cu@hok.no

Søknaden kan bli sendt med e-post til thf@hok.no eller til Torunn Helland Flesjø, Henie Onstad Kunstsenter, Sonja Henies vei 31, 1311 Høvikodden. Merkes "fotokurator".