Spillfilter
Dataspillinstallasjon
Illustrasjon: Amelie Vogt
Kom og opplev dataspillintallasjonen Spillfilter på Henie Onstad!
Bli med og spill et helt nytt dataspill på Henie Onstad.
Gjennom øynene til en kreativ spillentusiast viser det nye dataspillet Spillfilter hvordan bygningsfasader og landemerker i Sandvika kan gå fra statiske motiver til arenaer for intense, små spillopplevelser. Her inviteres publikum til å ta steget fra betrakter til deltakende spiller og aktivere et eget spillfilter.
Spillfilter har blitt skapt med støtte fra Bærum kommune og er en dataspillinstallasjon lagd av Spillverket – en læringsarena og et spillstudio som tidligere holdt til i Sandvika for ungdommer som gamer. Deltakere og prosjektledere på Spillverket har sammen lagd Spillfilter fra idé til ferdig produkt med eksterne bidrag underveis.
Med utgangspunkt i prosjektets idé og konsept, dro deltakerne ut i Sandvika-området og tok bilder av potensielle spillflater i byrommet. Til bildene designet gruppa et titalls små spillopplevelser, og til slutt falt valget på tre spill som skulle lages og stilles ut. De utvalgte motivene ble oversendt en ekstern fotograf som tok bilder og bearbeidet dem til bruk. Med de ferdige fotografiene som bakteppe, sto Spillverkets deltakere for programmering, grafikk og lyddesign til verket.
Spillfilter ble opprinnelig laget som en del av sideprogrammet til fototriennalen New Visions i 2020, men har blitt utsatt pga Covid-19. Etter 2021 vil Spillverket ikke fortsette som den arenaen det tidligere har vært, men grunnleggerne vil arbeide videre med nye prosjekter og konstellasjoner.
- Amelie Vogt Grafikk
- Kevin Adamsrød Programmering
- Sebastian Røed Mangseth Teknisk veiledning
- Magnus Strand-Hansen og Eivind Almhjell Lyddesign
- Eivind Almhjell Musikk og spillregi
- Alf Kristian Kåring Produksjon og grafisk regi
- Jørgen Nordby Foto
-
Spillverket var et dataspillstudio og en læringsarena for ungdom og unge voksne i Sandvika i perioden 2018–2021. Spillverket baserte seg på en idé og metode av Alf Kristian Kåring, hvor spillinteressert ungdom lærte å lage dataspill sammen. Tjue ungdommer har deltatt på Spillverket i løpet av de tre årene, og prosjektet var høyt verdsatt blant deltakere, samarbeidspartnere og støttespillere i alle ledd.
Spillverket-prosjektet ble muliggjort gjennom et interkommunalt samarbeid om støtte til sosialt entreprenørskap mellom Bærum og Asker kommuner, og fikk ytterligere støtte fra Viken Fylkeskommune, AVdir, NAV og Fylkesmannen i Oslo og Viken.